Site icon Editia de Dimineata

Interpol, pe urmele participanților la o cursă ilegală de off-road, în arii protejate din Bihor

Cinci șoferi austrieci care au participat la competiția SuperKarpata Trophy vor fi amendați cu 5.000 – 10.000 de lei pentru încălcarea OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Totodată, administratorul companiei care a organizat competiția, Müller – Hartburg Dienstleistungsgesellschaft mbH din Viena, va primi o amendă de 50.000 de lei.

Sancțiunile sunt aplicate de Garda de Mediu Bihor, după ce comisarii au constatat că vehiculele înscrise în competiție au traversat zone protejate de pe teritoriul Bihorului.

Cei cinci șoferi care vor fi amendați au fost identificați de polițiștii din Aleșd, în zona localității Peștiș, după ce Clubul sportiv geto-dacii liberi au sunat la 112 să reclame că mai multe vehicule de teren au fost văzute în zone cu accesul interzis, scrie Bihon.

Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, participanții la SuperKarpata Trophy au traversat aria protejată Muntele Șes, de pe teritoriul orașului Aleșd și al comunelor Aușeu, Borod, Bratca, Brusturi, Derna, Lugașu de Jos, Popești, Suplacu de Barcău și Șinteu.

Pentru a putea identifica adresele șoferilor și organizatorilor austrieci, comisarii Gărzii de Mediu apelează la Interpol.

La competiția organizată pe teritoriul României au participat 38 de echipe cu 81 de autoturisme de teren. Participanții provin din Austria, Belgia, Elveția, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Slovenia.

Potrivit organizatorilor, taxa de participare la competiție a fost de 3.000 de euro pentru fiecare vehicul (șofer + pasager) și 900 de euro pentru fiecare pasager în plus. Totodată, firma a vândut și pachete de 3.000 de euro. Contactat de presa locală, reprezentantul companiei organizatoare, Georg Müller-Hartburg, a negat acuzațiile aduse de autoritățile române și a spus că „totul este o minciună”.

De altfel, aceeași firmă austriacă a mai fost amendată de Garda de Mediu Bihor, în 2016. Atunci, comisarii gărzii l-au găsit pe administratorul companiei în Stâna de Vale și l-au amendat cu 50.000 de lei și au dispus oprirea competiției. Însă, organizatorii SuperKarpata Trophy au continuat concursul și a doua amendă a fost de 100.000 de lei.

Sursa foto: bihon.ro

Exit mobile version