Editia de Dimineata

Între extravaganță și anormalitate. Poveștile celor mai excentrici oameni

Sursa revistalzr.ro

Istoria este plină de oameni excentrici care continuă să ne uimească. Fie că erau ciudați, nebuni sau doar puțin bizari, oamenii prezentați în acest articol au niște povești incredibile.

Salvador Dali

Sursa www.smithsonianmag.com

Maestrul suprarealismului și probabil cel mai excentric artist din istorie, este cunoscut pentru perspectiva sa inovatoare asupra subconștientului, a relației sale apropiate cu psihoanaliștii freudieni și pentru modul în care a explorat nebunia sufletului uman.

Excentricitățile lui Salvador Dali sunt la fel de uimitoare ca și opera sa. Artistul a avut o viață la fel de bizară: avea o înclinație spre sadomasochism, o obsesie pentru Hitler, dar și oroare de lăcuste și castrare.

John Mytton

Sursa historythings.com

Jack provenea dintr-un șir lung de aristocrați care erau implicați în politică. Dorind să urmeze tradiția familiei, Mytton și-a asigurat un loc în parlament din partea partidului Tory, cheltuind peste 10.000 de lire pentru a fi ales. După ce a câștigat alegerile, Mytton a luat parte la o ședință de 30 de minute în Camera Comunelor, după care s-a plictisit, a plecat și nu s-a mai întors niciodată.

A băut atât de mult, încât la moartea sa, unul dintre prietenii săi susținea că Mytton își petrecuse ultimii 12 ani de viață în stare de ebrietate.

Caroline Prodgers

Sursa victorianlondon.org

La fel ca în cazul altor excentrici, ciudățeniile ei o făceau antipatică. Numele „Prodgers” nu ne spune nimic azi, însă în Londra secolului XIX, acest nume răspândea teroarea în rândul vizitiilor de cabrioletă.

Memorase harta cu tarife din Londra și știa întotdeauna cu exactitate cât avea de plătit pentru o cursă cu cabrioleta, până la ultimul ban. Nebunia a durat vreme de 20 de ani și peste 50 de vizitii de cabrioletă i-au căzut victime. Nu e surprinzător că acest comportament a făcut-o celebră în Londra victoriană.

 

Stanley Weyman

Sursa www.greatthoughtstreasury.com

Stanley a spus, pe bună dreptate: „Viața unui om este ceva plictisitor. Eu am trăit multe vieți. Nu mă plictisesc niciodată.” De-a lungul vieții sale, a avut multe identități și cariere.

În vârstă de numai 20 de ani, Weyman s-a prefăcut a fi consulul SUA în Maroc, înainte să fie arestat pentru înșelătorie. Weyman a mai jucat rolul de doctor, locotenent de marină și armată, consul în România, medical personal al văduvei lui Rudolph Valentino, jurnalist la ONU și chiar și secretar de stat al SUA.

Hetty Green

Sursa allthatsinteresting.com

Poreclită „Vrăjitoarea de pe Wall Street”, Hetty Green era considerată cea mai bogată femeie din America la acea vreme. Averea ei era estimată la aproximativ 30 de miliarde de dolari, în moneda de azi.

În ciuda succesului ca om de afaceri și finanțator, Hetty a supraviețuit prin faima ei de om zgârcit. Unii spun că își desfășura activitatea într-o încăpere a băncii ca să evite să fie nevoită se închirieze un birou. Se spune că purta aceleași haine negre în fiecare zi, până când se uzau, și evita „produsele de lux” precum apa caldă și săpunul.

Sursa incredibilia.ro

Exit mobile version