Site icon Editia de Dimineata

Iohannis anunță că România va putea beneficia de aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea extraordinară a Consilului European de la Bruxelles unde a anunțat că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro. Șeful statului a obținut această sumă pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică„, a declarat Iohannis, conform agerpres.ro.

Iohannis descrie finanțarea drept „un rezultat frumos” și mai precizează că Guvernul Orban lucrează de la începutul anului punerea în practică a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027.

Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european şi vom merge mai departe, fiindcă aceşti bani trebuie folosiţi pentru reconstrucţia României„, a spus acesta.

sursa foto: playtech.ro

Exit mobile version