Site icon Editia de Dimineata

Ipoteză. România ar putea cumpăra submarine

Forțele navale române sunt evident subdimensionate. Avem trei fregate (Regele Ferdinand, Regina Maria, Mărășești), patru corvete și câteva nave purtătoare de rachete și deminare, la care se adaugă navele de antrenament (inclusiv submarinul Delfinul) și auxiliare. În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, invitat la Realitatea Plus, a venit cu ideea achiziționării unor submarine.

” Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a subliniat importanţa faptului de a avea ”lucrul tău”.

”Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost 26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a scăzut în acele momente. (…)Reuşim cu ajutorul şi străinilor să avem un optim pentru apărare, însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău”, a declarat Dîncu.

Exit mobile version