Site icon Editia de Dimineata

Iranul dezvăluie o aplicație de întâlniri aprobată de stat, pentru a promova căsătoria

Iranul a dezvăluit o aplicație de întâlniri care își propune să faciliteze căsătoriile durabile în Republica Islamică, unde rata divorțului crește și rata natalității scade. Hamdan, care înseamnă „însoțitor” în persană, a fost dezvoltat de un organism care face parte din Organizația de propagandă islamică.

Aplicația folosește inteligența artificială pentru a găsi potriviri „numai pentru burlacii care caută o căsătorie permanentă” și doar pentru o soție. Aplicațiile de întâlniri sunt populare în Iran, dar de acum înainte doar Hamdan va fi legală. Legea iraniană criminalizează relațiile sexuale consensuale în afara căsătoriei.

Utilizatorii vor trebui să-și verifice identitatea și să facă un test psihologic înainte de a începe să caute un partener. Când se găsește o potrivire, aplicația „îi prezintă reciproc, în prezența consultanților de servicii”, care vor „însoți” cuplul timp de patru ani după căsătorie.

Potrivit statisticilor Organizației Naționale pentru Înregistrarea Civilă, aproximativ 307.300 căsătorii și 99.600 divorțuri au fost înregistrate în Iran în perioada martie – decembrie 2020.

Și anul trecut autoritățile au început să limiteze furnizarea de servicii de planificare familială la spitalele administrate de stat. Vasectomiile nu mai sunt disponibile și contraceptivele sunt oferite doar femeilor a căror sănătate ar putea fi expusă riscului.

Sursa foto: farsnews.ir
Exit mobile version