Site icon Editia de Dimineata

Iran: cel puțin 500 de victime de la începutul protestelor

Cel puțin 500 de persoane au fost ucise în Iran de la începutul protestelor de la jumătatea lunii septembrie, potrivit organizației americane de monitorizare a drepturilor HRANA.

Agenția de știri Human Rights Activists News Agency a precizat că printre morți se numără 69 de persoane cu vârsta sub 18 ani și că autoritățile au arestat peste 18.400 de persoane.

Protestele au continuat duminică, iar la demonstrații au luat parte și sindicaliști, inclusiv pompieri și muncitori de la o companie de ciment din Tabriz.

Cineaștii s-au adunat în fața închisorii Evin din Teheran pentru a protesta față de arestarea actriței Taraneh Alidoosti, care și-a exprimat sprijinul pentru proteste și a postat o fotografie în care apare ținând o pancartă cu sloganul „Femeie, viață, libertate”.

Protestele au început ca răspuns la moartea în custodia poliției a lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a fost reținută pentru că a încălcat codul vestimentar strict al Iranului. Demonstrațiile au inclus, de asemenea, plângeri antiguvernamentale mai largi.

Exit mobile version