Site icon Editia de Dimineata

Israelul a decis EXTINDEREA campaniei de vaccinări anti-COVID-19 la TOATE persoanele de peste 16 ani

Ministerul israelian al Sănătății a cerut miercuri angajaților din domeniul sanitar să se pregătească să ofere vaccinul anti-COVID-19 tuturor persoanelor adulte, începând de joi. Numărul infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în această țară rămâne ridicat, în ciuda faptului că este în vigoare al treilea lockdown și că ritmul vaccinărilor este accelerat.

Perioada de izolare strictă ar urma să se încheie vineri, dar autoritățile intenționează să o prelungească până duminică, scrie Times of Israel.

Cea mai rapidă campanie de inoculare cu serul anti-COVID-19

Israelul are cea mai rapidă campanie de inoculare cu serul anti-COVID-19, cu peste o treime din populație deja injectată cu prima doză, dar rata vaccinărilor a mai scăzut în ultimele zile, scrie sursa citată.

Numărul infectărilor şi al deceselor asociate coronavirusului a crescut din nou în ţară.

Până acum, vaccinările au vizat persoanele din grupele de risc și cele de peste 35 de ani, bătrânii fiind primii imunizați, dar și tinerii de 16-18 ani. Acum, oricine are peste 16 ani va putea fi vaccinat. Copiii cu vârste sub 16 ani au fost excluși de la testările clinice ale vaccinurilor și nu pot fi inoculați cu serul anti-COVID-19 până nu sunt efectuate alte cercetări.

Tulpina britanică, dominantă pe teritoriul israelian

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că 3.236.859 de israelieni au primit prima doză de vaccin, dintre care 1.855.071 au făcut și rapelul.

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat speranţa că o campanie rapidă de vaccinare şi un al treilea lockdown la nivel naţional vor permite redeschiderea economiei în luna februarie. Cu toate acestea, numărul cazurilor grave şi al deceselor a crescut brusc, în principal din cauza noilor variante de coronavirus extrem de contagioase. Pe teritoriul israelian ar fi dominantă la această oră tulpina britanică B 1.1.7.

Cifrele Ministerului Sănătăţii au arătat că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de contaminări şi 4.888 de decese provocate de COVID-19.

„Reducerea morbidităţii mai degrabă s-a oprit„, a declarat Nachman Ash, coordonatorul la nivel naţional al răspunsului la pandemie, pentru radio Kan.

35% dintre cei 9 milioane de locuitori, vaccinați

Aproximativ 35% dintre cei 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost vaccinaţi cu vaccinul Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii, însă creşterea zilnică a numărului de persoane vaccinate a fost în medie de aproximativ 2,5% săptămâna aceasta, în scădere de la 3,05% săptămâna trecută şi de la 3,3% săptămâna precedentă.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani ar putea fi vaccinaţi începând cu luna aprilie, însă în cazul celor de sub 12 ani „va mai dura cel puţin încă un an”.

 

 

Exit mobile version