Site icon Editia de Dimineata

Israelul a decis să prelungească cu încă 10 zile restricțiile de intrare în țară

???? ??????? ??????? ?????? ???? ???? ???? ?????? ??????? ??????? ????? ??????? ????? ???? ?????? ?????? ???? 18/01/2021 ?????: ????? ????

Israelul a decis să prelungească cu încă 10 zile restricțiile de la Aeroportul Internațional Ben Gurion din cauza variantei Omicron a coronavirusului.   Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că sunt 35 de persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului. Dintre acestea, 24 s-au întors din Africa de Sud, Regatul Unit, Franța, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Belarus.

Şase dintre noile cazuri sunt persoane care au fost în contact cu cei care au călătorit în Africa de Sud și Marea Britanie. Încă 52 de persoane sunt suspectate că sunt infectate cu Omicron și se așteaptă rezultatele secvențierii genetice.

În Israel, majoritatea cazurilor cu varianta Omicron sunt asimptomatici.

Statisticile Ministerului Sănătății arată că în ultimele zile s-au înregistrat aproape 800 de cazuri noi de COVID-19 la fiecare 24 de ore. Creșterea numărului cazurilor noi de COVID-19 nu poate fi atribuită variantei Omicron. În Israel, tulpina dominantă este Delta, anunță corespondentul Radio România în Israel, Dragoș Ciocîrlan.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat că restricțiile de călătorie se prelungesc cu încă 10 zile începând de duminică.

Prelungirea sa înseamnă că frontierele vor rămâne închise pentru străini până aproape de Crăciun, potrivit unui comunicat emis de premierul Naftali Bennett şi de ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz.

În plus, se prelungeşte măsura prin care toate persoanele care revin în Israel din orice ţară, inclusiv israelienii vaccinaţi, vor intra în carantină timp de cel puţin trei zile după sosire.

În Israel, primele cazuri de infectare cu Omicron, varianta nouă a SARS-CoV-2 clasificată de OMS ca ‘îngrijorătoare’, au fost depistate la sfârşitul lunii noiembrie.

Exit mobile version