19 aprilie 2024, 21:07

Israelul a deschis prima unitate medicală destinată copiilor infectați cu varianta Omicron

Pregătindu-se pentru un aflux de copii care se luptă cu COVID-19, medicii israelieni au deschis prima unitate pediatrică destinată tratării copiilor infectați cu varianta omicron a virusului SARS-CoV-2 din țară. Cu Omicron răspândindu-se rapid în școli și alte locuri în care copiii se întâlnesc în număr mare, numărul spitalizărilor în creștere semnificativă este inevitabil, potrivit dr. Moshe Ashkenazi, directorul noii secții de la Centrul Medical Sheba, citat de Times of Israel.

Unitatea medicală a fost deschisă la Sheba Medical Center din Ramat Gan, localitate situată lângă Tel Aviv, și include facilități de educație, pentru școlarizarea copiilor internați.

Secția pediatrică va beneficia de ajutorul unor clovni medicali (clovni care sunt folosiți pentru a ajuta procesul terapeutic) pentru a înveseli copiii.

„Omicron pare a fi mai puțin virulentă decât alte variante, dar numărul total de infectați va însemna și spitalizarea mai multor copii”, a declarat Ashkenazi pentru The Times of Israel, adăugând că cifrele actuale în creștere aduc aminte de primul val de infectări de la începutul anului 2020.

Dr. Moshe Ashkenazi, directorul unității medicale pediatrice, a explicat că varianta Omicron se răspândește rapid în școli, în care copiii interacționează.

Medicii compară situația cu cea din primul val de Covid-19, în care lipseau mijloace adecvate de protecție și de tratament pentru persoanele infectate.

Din cauza creșterii rapide a numărului de infecții, medicii se așteaptă ca unitatea pediatrică dedicată Covid-19 să ajungă la capacitate maximă în 10-14 zile.

Secția pediatrică va avea, de asemenea, o funcție nouă care nu a fost prezentă în valurile anterioare ale pandemiei: copiii vor putea să țină pasul cu temele școlare, cu predare față în față.

„Avem o școală aici, la spitalul nostru de copii, cu 110 profesori, care predă lecții copiilor internați în trei limbi diferite, ebraică, arabă și engleză și, ca și în alte secții, am decis să ținem lecții și la secția COVID”, a explicat Ashkenazi.

În timp ce pacienții cu coronavirus care stau acasă lipsesc de la lecții pe perioada carantinei, cei aflați în spital sunt adesea departe de școală pentru mai mult timp, ceea ce îi face pe cei din personalul de la Sheba să creadă că este importantă continuarea studiului și în cazul lor.

„Din valurile anterioare, credem că 7 până la 10% au dezvoltat COVID lung, dar cu Omicron, cifrele infectaților sunt atât de mari, încât, chiar dacă doar 1% dintre copiii infectați suferă de COVID lung, acest lucru va duce la înregistrarea mai multor cazuri de COVID lung la copii decât ce a provocat varianta Delta”, a explicat dr. Moshe Ashkenazi.

Sursa foto: Times of Israel/Sheba Medical Center/Mediglobus


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol