Site icon Editia de Dimineata

Italia intră în lockdown. Carantina pe întreg teritoriul italian începe de astăzi

A woman with a protective facemask walks across the Piazza del Duomo, in front of the Duomo, in central Milan, on February 24, 2020, following security measures taken in northern Italy against the COVID-19 the novel coronavirus. - Italy reported on February 24, 2020 its fourth death from the new coronavirus, an 84-year old man in the northern Lombardy region, as the number of people contracting the virus continued to mount. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)

Italia luptă în continuare cu noul coronavirus, în urmă cu o zi – 3 noiembrie – înregistrând nu mai puțin de 28.241 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

În urma numărului mare de infectări, Italia a decis să intre în lockdown, după ce șeful Guvernului, Giuseppe Conte, a semnat un decret care instaurează carantina pe întreg teritoriul național.

Potrivit acestuia, carantina va începe de astăzi, 4 noiembrie, ora locală 22:00.

Totodată, potrivit decretului, cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi împărțite în trei zone – verde, portocaliu și roșu. Împărțirea se va face în funcție de numărul infecțiilor cu COVID-19 și de gravitatea situației.

Nu în ultimul rând, la nivel național, va fi impusă o restricție de circulație de la 22:00 la 5:00 dimineața. În această perioadă va fi interzisă circulația. Excepție fac situațiile legate de muncă sau de sănătate, care trebuie justificate.

Sursă foto: globaltimes.cn

Exit mobile version