Site icon Editia de Dimineata

Jamie Oliver acuză Brexit pentru falimentul lanțului său de restaurante

Sursă Foto: scmp.com

Renumitul bucătar, Jamie Oliver, a dat vina pe Brexit pentru falimentul lanțului său de restaurante și mai spune că această idee i-a stricat și celebrarea celei de-a 40-a aniversare, potrivit Digi24.

Celebrul om de televiziune a explicat faptul că oamenii au început să mănânce mai puțin în restaurantele sale, din pricina nesiguranței create de tratativele Brexit. „Aniversarea mea de 40 de ani a fost distrusă din cauză că mă tot gândeam «chiar, ce se întâmplă aici»”, a spus Oliver la BBC Radio 4.

Jamie Oliver a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii „Jamie Oliver: A Life Through Food/ Jamie Oliver: O viață prin mâncare” și a recunoscut că nu poate să facă față schimbărilor aduse de la anunțarea faptului că Marea Britaniei dorește separarea de Uniunea Europeană, dar și după concretizarea acestei dorințe în urma referendumului din 2016.

„Lumea s-a schimbat, strada s-a schimbat, a început să fie mai mult bazată pe Uber – ni s-a schimbat și concurența, iar noi păream mai puțin diferiți decât înainte”, a spus Oliver, potrivit Digi24.

Marea majoritate a restaurantelor deținute de Oliver au fost închise în urmă cu doar trei luni. Pe această cale, bucătarul a mai menționat: „Sunt sigur că am învățat o lecție importantă care îmi va permite să fac lucruri incredibile în următorii 20 de ani într-un mod foarte foarte diferit, doar că nu știu care este acel mod deocamdată”.

În urma prăbușirii celor 25 de de restaurante Italian, Barbecoa și Fifteen, deținute de Jamie Oliver, peste 1.000 de persoane și-au pierdut locul de muncă. Investiția bucătarului a fost de 13 milioane de lire sterline pentru a opri prăbușirea rețelei de restaurante, dar compania a pierdut într-un singur an 29 de milioane de lire sterline, mai menționează  Digi24.

Sursă Foto: scmp.com

Exit mobile version