Editia de Dimineata

“Joia de film” revine online

Începând de joi, 10 iunie, Reprezentanţa Comisiei Europene în România și echipa de la Spaţiul Public European reiau proiecţia filmelor europene care vor fi disponibile gratuit, online, ușor de accesat de pe orice dispozitiv.

Cele mai bune filme europene, regizate de autori cunoscuți și premiate în festivaluri internaționale, vor fi disponibile prin intermediul paginii de Facebook a Spațiului Public European, pe platforma TIFF Unlimited https://unlimited.tiff.ro

Joia de Film se desfășoară de două ori pe lună, prima proiecţie fiind programată la data de 10 iunie, ora 19.00. Fiecare film va fi disponibil până la ora 24.00, însoțit de o recomandare făcută de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul de joi, 10 iunie, este o suprinzătoare comedie-neagră islandeză, Under the tree (Copacul vrajbei noastre). Producţia regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson a câştigat marele premiu la Edda Awards din Islanda (2017) și a cucerit, în total, 16 premii și a obținut alte 12 nominalizări la festivaluri internaționale.

Uniunea Europeană sprijină sectoarele culturale și creative prin intermediul programului „Europa Creativă“. Bugetul de 2,4 miliarde de euro alocat acestui program pentru perioada 2021-2027 va contribui la redresarea acestor sectoare puternic afectate de restricțiile impuse de panademia de COVID-19.

Partener în acest proiect, TIFF este cel mai important festival de film din România.

Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august. Pe platforma TIFF Unlimited pot fi vizionate atât filme-reper cât și clolecții de interviuri sau gale live.

Proiectul este susținut de Reprezentanta Comisiei Europene în România și de Spațiul Public European.

Spațiul Public European este gestionat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Exit mobile version