Site icon Editia de Dimineata

JP Morgan Chase plătește 290 milioane $ unor victime de-ale pedofilului Jeffrey Epstein ca să scape de proces

Banca americană JPMorgan Chase va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale finanţatorului decedat Jeffrey Epstein, acuzat de exploatare sexuală a minorelor, în baza unui acord anunţat luni care evită un proces mediatic, relatează AFP.

Suma, anunţată iniţial de Wall Street Journal, a fost confirmată AFP de unul dintre avocaţii victimelor, David Boies.

„Părţile estimează că acest acord (care nu a fost încă validat de către un judecător) este în interesul tuturor, în special al victimelor care au supravieţuit abuzurilor teribile comise de Epstein”, se arată într-un comunicat comun adresat băncii şi presupuselor victime.

Acţiunea iniţiată în 2022 de o femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a acuzat banca JPMorgan Chase că i-a facilitat acţiunile lui Jeffrey Epstein, permiţându-i să-şi finanţeze activităţile, acuzaţiile fiind respinse de bancă.

Finanţatorul, a cărui origine a averii este dubioasă, a fost client al JPMorgan Chase între 1998 şi 2013, înainte ca stabilimentul să decidă în cele din urmă să rupă relaţia lor comercială.

Jeffrey Epstein a fost condamnat în 2008 la o pedeapsă cu închisoarea de 13 luni pentru că a condus tinere la prostituţie în Florida, conform unui acord secret cu un procuror care i-a permis să scape de urmărirea penală federală.

Exit mobile version