Site icon Editia de Dimineata

Jumătate de milion de dolari găsiți asupra menajerei unui politician prorus

Procurorii ucraineni au confiscat aproape jumătate de milion de dolari de la menajera politicianului prorus Viktor Medvedciuk, capturat de autorități pe 12 aprilie în timp ce încerca să fugă din țară, relatează Interfax Ucraina.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a scris că procurorii au confiscat 467.000 de dolari și 87.000 de euro de la femeie în timpul unei percheziții legate de ancheta care îl privește pe Medvedciuk.

Al 12-lea cel mai bogat om din Ucraina

Medvedciuk era unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale”.

Cu o avere estimată de Forbes la 620 de milioane de dolari în 2021, el era al 12-lea cel mai bogat ucrainean. Autoritățile ucrainene au anunțat pe 14 aprilie că au pus sub sechestru peste 150 de bunuri – case, apartamente, terenuri, mașini și alte active deținute de acesta.

Viktor Medvedciuk a fost capturat pe 12 aprilie de Serviciul de Securitate al Ucrainei după ce fugise din arestul la domiciliu în februarie. El se afla în arest după ce procurorii ucraineni au deschis un dosar de trădare pe numele său anul trecut.

Legăturile lui Medvedciuk sunt atât de strânse, încât Vladimir Putin este cel care i-a botezat fiica. Cu toate acestea, Rusia a refuzat până acum să facă un schimb de prizonieri în favorea lui Medvedciuk, în ciuda apelurilor repetate ale familiei. Totuși, capturarea lui a produs furie la Kremlin, Dmitri Medvedev avertizându-i pe politicienii ucraineni să-și încuie „bine de tot” ușile noaptea pentru a nu împărtăși soarta politicianului prorus.

Exit mobile version