Site icon Editia de Dimineata

Junior rangeri, viitorii „gardieni” ai Parcului Național Piatra Craiului

Asociația Administrațiilor de Arii Naturale Protejate împreună cu RNP Romsilva – Administrația Parcului Național Piatra Craiului R.A. a demarat programul „Junior Ranger” prin proiectul – Junior rangeri, viitorii „gardieni” ai Parcului Național Piatra Craiului, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România. Programul va începe la începutul lunii iulie al acestui an (4-7 iulie) prin organizarea și desfășurarea unei tabere „Junior Ranger”.

Tabăra îi vizează pe elevii claselor a cincea și a șasea din localitățile limitrofe Parcului Național Piatra Craiului (în continuare PNPC), din județele Brașov și Argeș.

În vederea participării elevilor în tabăra Junior Ranger s-au demarat în unitățile școlare prezentări tematice despre PNPC și tabăra Junior Ranger.

S-au organizat prezentări tematice în 6 unități școlare, respectiv Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu”, Școala gimnazială „Nae A. Ghica” din Rucăr, județul Argeș, Școala gimnazială „Gheorghe Crăciun”, Liceul Teoretic „Mitropolit Ioan Mețianu”, Școala gimnazială „Pompiliu Dan” din Zărnești și Școala gimnazială din Tohanu Nou, județul Brașov. La aceste prezentări tematice au participat peste 440 de elevi.

Activitățile de tip Junior Ranger sunt destinate celor care doresc să cunoască natura, să o protejeze și să se bucure de orice ieșire în natură pentru diverse activități.

Selecția elevilor pentru participarea în această tabără se va realiza în baza unei scrisori, pe care o vor adresa comunității locale, despre valorile naturale ale PNPC și ce ar schimba în comportamentul celor din jur.

Scopul acestui proiect este cunoașterea bogăției floristice și faunistice și a altor valori naturale din Parcul Național Piatra Craiului de către tinerii din zonă și schimbarea percepției și atitudinii față de necesitatea aplicării măsurilor de protecție în beneficiul naturii și omului.

Exit mobile version