Site icon Editia de Dimineata

Kalașnikov se reorientează. Va produce arme pentru hipsteri

Fabricantul rus Kalașnikov, producătorul armei AK-47, a anunțat că intenționeză să producă o nouă armă de foc care se poate sincroniza cu telefoanele inteligente, pentru a atrage clienți mai tineri. Este o armă conectată, în vederea antrenamentului la tir, destinată ”hipsterilor”.

Dmitri Tarasov, directorul în vârstă de 38 de ani al grupului, a anunțat că vrea să implice generația Z, adică adolescenții care nu-și pot imagina viața fără gadgeturi. „Se pot bucura de adrenalină și, în același timp, să tragă în mod responsabil”, a declarat Dmitri Tarasov.

Această puşcă – de tip MP-155 Ultima – are la bază o armă de vânătoare existentă – de tip MP-155.

În versiunea conectată, este vorba despre o ”armă gadget” în vederea antrenării la tir, a anunţat în acest interviu Dmitri Tarasov, potrivit themoscowtimes.com.

Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se pot imagina făeă ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (…) hipsterilor, generaţiei Z”, declară Dmitri Tarasov.

Arma – dezvăluită prima oară la un forum de armament în august 2020 şi care foloseşte muniţie de calibrul 12/76 – poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Sursa foto: Max KleinenUnsplash

Exit mobile version