Site icon Editia de Dimineata

KFC Australia și McDonald’s Japonia au rămas fără pui și cartofi prăjiți

Lanțurile KFC din Australia și McDonald’s din Japonia se confruntă cu o penurie de pui proaspăt și, respectiv, cartofi prăjiți, ceea ce le forțează să reducă din unele articole normale din meniu luna aceasta. Ambele companii atribuie eșecurile lanțurilor de aprovizionare afectate în lume.

KFC Australia

În Australia, KFC a eliminat temporar unele articole din meniu, în anumite restaurante din țară, străduindu-se să găsească furnizori pentru cel mai important ingredient al său: carnea de pui proaspătă. KFC nu a specificat ce elemente de meniu au fost afectate sau care dintre furnizorii săi se confruntă cu probleme.

Procesatorul australian de păsări de curte Ingham’s, care are un parteneriat cu gigantul fast-food-ului, a declarat că întâmpină niveluri semnificativ mai scăzute de disponibilitate a personalului, ceea ce afectează volumele de producție și eficiența operațională.

McDonald’s Japonia

Între timp, în Japonia, McDonald’s a fost nevoit să nu mai vândă porții medii și mari de cartofi prăjiți. Compania a suspendat deja aceste opțiuni pentru scurt timp luna trecută, din cauza întârzierilor în livrările de cartofi. Acum, restaurantul a prelungit această suspendare, spunând că va continua să vândă doar porții mici de cartofi prăjiți, în aproximativ 2.900 de puncte de vânzare la nivel național.

Penuria este programată să continue în această lună, din cauza unei inundații mari în apropierea portului Vancouver din Canada, care se ocupă de mare parte dintre importurile companiei de cartofi din America de Nord. Zăpada abundentă și vremea rea ​​au afectat și serviciile de transport maritim.


Citește și:
De săptămâna viitoare, KFC va vinde carne vegetală


Vara trecută, milkshake-urile au fost temporar indisponibile la McDonald’s în Marea Britanie, din cauza unor probleme similare.

Nando’s, popularul lanț britanic, a fost forțat să închidă unele dintre restaurantele sale în august 2021, după ce a rămas fără puiul necesar pentru un fel de mâncare – peri peri.

În SUA, lanțuri precum Taco Bell și Chick-fil-A au fost afectate de lipsa de ingrediente în timpul pandemiei, forțându-le să retragă temporar anumite oferte pentru clienți.

Exit mobile version