Site icon Editia de Dimineata

Kira Hagi lansează un concurs de scenarii pentru filme de lungmetraj

Concursul se adresează scenariștilor profesioniști (începători sau cu experiență) sau scriitorilor care știu tehnica scrierii unui scenariu de lung metraj.

Ideea a apărut ca urmare a unei provocări pe care a primit-o (și a dat-o mai departe) actrița Kira Hagi, după ce, în urma unei discuții, se ajunsese la concluzia că românii, deși au un umor greu de egalat, prin comparație cu alte nații, nu știu sau nu sunt interesați să facă filme de comedie. Kira a adăugat acestei provocări și genul istoric, rezultând astfel o competiție unică în România, în care cerințele sunt foarte clare și timpul este suficient pentru a descoperi sau a confirma scenariști talentați.

Detaliile concursului, înscrierile și regulamentul se află pe platforma Ohda.ro.

Premiile sunt mari pentru o astfel de competiție, dar Kira speră ca „principalul motiv de participare să fie pasiunea pentru această industrie și nevoia de a spune o poveste cât mai faină și mai memorabilă”.

– Premiul I sau premiul pentru „cel mai bun scenariu de lungmetraj” este în valoare de 3.000 euro.

– Premiul II sau premiul pentru „cel mai bun protagonist într-un scenariu ” este în valoare de 1.500 euro.

– Premiul III sau premiul pentru “cea mai bună poveste” este în valoare de 750 euro.

Mi-ar plăcea mult să produc, nu doar un film, al câștigătorului, dar (de ce nu?) ale tuturor câștigătorilor, însă partea aceasta nu o pot promite momentan, fiindcă nu știu la ce să mă aștept, în primul rând pentru că nu știu ce buget ar necesita producerea scenariului, însă ce pot să spun este că… nimic nu e imposibil!”, a dezvăluit Kira.

Componența juriului nu este încă finală, dar cert este că din el vor face parte specialiști din domeniul cinematografiei.

Exit mobile version