Site icon Editia de Dimineata

Kit de supraviețuire post-vacanță

Trecerea de la briza mării la iureșul zilnic poate fi o adevărată provocare, mai ales când pare că vara a trecut ca un vis, iar sunetele valurilor s-au transformat în sunete de tastatură.

Ca să nu-ți pierzi vibe-ul chill, am pus cap la cap o trusă de prim ajutor pentru întoarcerea la birou, fie ea fizică sau online.

Kit de supraviețuire post-vacanță

Acceptă orice emoție – e perfect OK să fii puțin nostalgică după zilele de relaxare. Îmbrățișează-ți sentimentele și lasă-le să-și spună povestea. E normal să ai momentele tale de „aww, vreau înapoi”.

Treptat, cu picioarele pe pământ – te stresează gândul alarmei de dimineață? Da, știm cum e. Poți începe cu pași mici – stabilește un program care să te trezească din somnul vacanței și să-ți ofere suficient timp să intri în ritm.

Zâmbește și pentru treburile mărunte – chiar dacă nu mai ești în vacanță, poți găsi bucurie în momentele simple: o plimbare în aer liber, o discuție cu o prietenă pe WhatsApp sau o pauză cu o cafea delicioasă, iar micul dejun devine o ocazie să savurezi zâmbind un alt fel de „specialitate locală”.

Proiecte care-ți merită atenția – chiar dacă nu te mai afli pe nisipul fierbinte, poți plonja în proiecte care te pasionează. Atunci când faci ceea ce îți place, munca devine mai mult decât un job. Devine un mod de a-ți exprima creativitatea.

Îngrijire completă și o stare de bine – poate „echilibru” nu e tocmai cuvântul care ar descrie alegerile de peste vară, așa că asigură-te că acorzi atenție atât stării tale mintale, cât și celei fizice. Alimentele nutritive și mișcarea îți vor da un boost de energie. Corpul tău îți va mulțumi, și mintea la fel!

Conexiuni care-ți aduc zâmbetul pe buze – știm că întâlnirile lungi pot deveni uneori foarte plictisitoare, așa că de ce să nu le transformi în ocazii de a te reconecta cu colegii? Schimbul de povești din vacanță poate fi cea mai bună armă împotriva monotoniei.

Planuri care te motivează – pentru a menține entuziasmul și motivația, setează-ți obiective personale pentru perioada următoare. Pot fi legate de dezvoltare personală, hobby-uri sau chiar planificarea următorului concediu.

Mici schimbări pentru mari diferențe – perioada de readaptare e momentul perfect pentru a reflecta asupra aspectelor pe care ai vrea să le schimbi în rutina ta. Fie că este vorba despre echilibrul între muncă și viața personală sau despre îmbunătățirea unor procese, micile schimbări pot aduce un suflu nou în viața ta.

Înapoi la muncă?

Poate că biroul nu este plaja ta preferată, dar gândește-te la fiecare zi ca la o nouă aventură în care ai șansa să aduci bucurie și reușite personale.

Strategiile bine puse la punct sunt ca harta pe care o ai înainte să pornești într-o călătorie.

Planificarea, prioritizarea și găsirea momentelor de respiro sunt căi prin care poți face ca tranziția de la vacanță la birou să fie suportabilă…până la următoarea vacanță.

Sursa: reginamaria.ro

Exit mobile version