Site icon Editia de Dimineata

La 100 de ani și-a reînnoit permisul de conducere

O italiancă și-a reînnoit permisul de conducere la vârsta de 100 de ani, devenind cel puțin al treilea centenar din ultimii ani din țară considerat apt să se urce la volan. Candida Uderzo a primit un nou permis după ce a trecut un test de vedere la o școală de șoferi din provincia nordică Vicenza, scrie The Guardian.

Sprintena centenară a declarat că îi place să fie autonomă și să nu pună presiune pe fiul ei pentru a o conduce. (știu, și voi vă întrebați cam ce vârstă ar putea avea “copilul”)

“Mă simt un pic mai liberă”

„Această reînnoire mă face fericită și mă va face să mă simt și eu un pic mai liberă”, a declarat Uderzo pentru Corriere della Sera. „Sunt norocoasă, am 100 de ani, iar faptul că sunt atât de sănătoasă este o surpriză și pentru mine. Nu iau niciodată tablete, doar câte un somnifer din când în când.”

Ea a spus că vederea ei este atât de bună încât poate citi ziarul fără să aibă nevoie de ochelari.

Populația centenară din Italia este printre cele mai mari din Europa, iar numărul persoanelor care ating această vârstă de referință continuă să crească: potrivit datelor publicate la începutul lunii mai de Istat, agenția națională de statistică, în Italia trăiesc 20.456 de centenari, față de 14.456 în 2019.

Dar nu este clar câți dintre ei mai conduc încă. Conform legii, permisele de conducere pentru persoanele de peste 80 de ani sunt reînnoite la fiecare doi ani, iar șoferii trebuie să prezinte un certificat medical pentru a se asigura că sunt apți din punct de vedere fizic și psihic.

O altă întâmplare fericită

Un bărbat din Sicilia care a împlinit 100 de ani anul trecut a sărbătorit reînnoirea permisului de conducere prin cumpărarea unei mașini noi, declarând presei locale la momentul respectiv că nu a avut niciodată un accident în viața sa. Un bărbat din regiunea Campania, care a împlinit și el 100 de ani anul trecut, a declarat că nu are nicio intenție de a renunța la mașina sa.

Foto Corriere Del Veneto

Exit mobile version