Site icon Editia de Dimineata

La 8 decembrie va fi inaugurat al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia din Barcelona

Al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia din Barcelona, turnul Fecioarei Maria, va fi inaugurat pe 8 decembrie. Structura de 138 de metri va avea în vârf o stea realizată din sticlă şi oţel inoxidabil. Înainte de inaugurarea turnului, steaua cu o greutate de 5,5 tone va fi montată în vârful său, pe 29 noiembrie, potrivit france24.fr.

Abia pe 8 decembrie, de sărbătoarea Imaculatei Concepţii (zi liberă în Spania) la ora locală 19:40 (18:40 GMT), turnul va fi luminat pentru prima dată.

Steaua, care a costat 1,5 milioane de euro şi a fost realizată din materiale capabile să reziste razelor soarelui, „va avea în centrul său 12 proiectoare, în fiecare dintre punctele sale, şi astfel va străluci ca o nouă stea pe cerul Barcelonei”, a declarat presei Jordi Fauli, arhitectul-şef al bazilicii Sagrada Familia.

În ceea ce priveşte turnul, acesta va fi al doilea cel mai înalt din Sagrada Familia şi al nouălea construit din cele 18 proiectate de arhitectul modernist Antoni Gaudi.

„Rămân apoi celelalte cinci turnuri centrale: cel al lui Iisus Hristos (cel mai înalt, n.red.) şi cele ale celor patru evanghelişti, la care lucrările au început deja”, a adăugat arhitectul.

Finalizarea lucrărilor şi finanţarea acestora sunt însă legate de reluarea turismului, întrucât construcţia bazilicii depinde de donaţii, de sponsori şi de biletele vândute vizitatorilor, mult mai puţin numeroşi odată cu pandemia de coronavirus.

Sursa foto: Basilica de la Sagrada Familia/Facebook
Exit mobile version