Site icon Editia de Dimineata

La Berlin se va deschide prima grădiniță pentru gay și lesbiene

La începutul anului viitor, o grădiniță pentru copii gay și lesbiene se va deschide la Berlin. Este primul proiect de acest fel din Germania. Grădinița se va deschide în Berlin-Schoeneberg. Instituția va face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de proiectul „diversitatea vieții la Südkreuz” (Ella-Barowsky-Str. 27/28, Schöneberg).

În clădire, Schwulenberatung Berlin (centrul de consiliere pentru homosexuali) plănuiește o casă pentru mai multe generații pentru homosexuali, bisexuali, transsexuali și intersexuali, un centru de consiliere și case de bătrâni. Și, de asemenea, grădinița (centrul de zi), care constă din facilitățile „Pink Tiger” și „Yellow-Green Panther”. Toate sub sigla LSBTI*, adică persoane lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale, relatează cotidianul popular Bild.

Interesul este mare pentru cele 93 de locuri ale centrului. Sunt deja 60 de preînregistrări. Se spune că băieții și fetele nu trebuie să știe încă dacă sunt gay sau lesbiene… Toți copiii sunt acceptați. Înscrierile vin de la familii „curcubeu”, dar și de la berlinezi care pur și simplu locuiesc în apropiere.

În anunțul de angajare pentru managerul centrului de zi, cuvântul cheie „Cerințe” era: „Apartenența la LGBTI* sau cunoașterea foarte bună a mediului de viață al LGBTI*”.

Între timp, au fost găsiți un director de grădiniță și un adjunct. „Unul dintre cei doi aparține LGBTI*”, spune directorul de consiliere gay Marcel de Groot (60 de ani). Căutarea educatorilor este încă în desfășurare. „Dar noi nu refuzăm pe nimeni care este hetero și încă crede că este un lucru bun”, spune bărbatul de 60 de ani.

O problemă de personal la grădinița pentru gay-lesbiene dă deja dureri de stomac: avocatul pedofiliei, Rüdiger Lautmann (86 de ani) face parte din consiliul de administrație al centrului de consiliere pentru homosexuali, scrie Bild.

Acuzația frecvent exprimată împotriva lui: El pledează pentru pedofilie. În 1994 a publicat cartea „Die Lust am Kind. Portretul pedofilului”…

Lautmann însuși respinge această acuzație. „Nu sunt un „avocat” al abuzului sau al pedofiliei; mai degrabă, am încercat să-i înțeleg pe autorii pedofili și să le descriu modul de operare.”

De asemenea, se spune că ar fi fost membru al Grupului de lucru pentru sexualitatea umană, care, printre altele, a publicat broșura „Copilul și sexualitatea” în 1997. Acolo se spune: „Cu toate acestea, unii se simt obligați să avertizeze inițial și în general împotriva sexualității între copii și adulți, chiar dacă practic o afirmăm”.

Lautmann a mai fost implicat într-o moțiune în 1979 care solicita eliminarea secțiunii 176, care incriminează actele sexuale asupra copiilor sub vârsta de 14 ani.

Directorul general De Groot spune: „Domnul Lautmann nu are nimic de-a face cu afacerile de zi cu zi, ideea grădiniței a venit de la noi..” Dar autoritățile sunt decise să stea cu un ochi pe noua organizație.

Exit mobile version