Site icon Editia de Dimineata

La Bistrița va fi inaugurată marți ”Casa colecțiilor și documentelor de patrimoniu”

La Bistrița va fi inaugurată marți ”Casa colecțiilor și documentelor de patrimoniu” . Va fi nu doar o bibliotecă înzestrată cu donații personale de carte şi manuscrise, dar şi o instituţie care va fi integrată în circuitul turistic, astfel încât toţi cei interesați să poată intra în contact cu colecțiile și documentele de patrimoniu expuse aici.

O clădire din municipiul Bistrița și-a recăpătat strălucirea de altădată și este pregătită să adăpostească noua Casă a Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu.

Clădirea, reprezentativă pentru arta arhitecturală a Bistriței, este situată pe Bulevardul Independenței și a fost construită în anul 1912, investiția în restaurarea imobilului aparținând Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lucrările de restaurare au fost finalizate, astfel că administrația județeană va inaugura acest obiectiv pe 24 octombrie, potrivit ziardebistrita.ro.

Potrivit Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, pe fațada clădirii au fost realizate, de către pictorul Mirela Trăistaru, adevărate lucrări artistice.

Exit mobile version