9 decembrie 2022, 3:49

La Bulandra e premieră cu “Tatăl”. Ultimul rol al lui Rebengiuc i-a adus lui Anthony Hopkins Oscar-ul acum doi ani

Actorul Victor Rebengiuc revine pe scena Teatrului Bulandra în ultimul său rol, așa cum a declarat acum câteva zile. Spectacolul „Tatăl” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, este deja văzut drept „una dintre cele mai mari piese ale secolului”.

Spectacolul va avea avanpremiera pe 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00. Premiera spectacolului este programată pe 24 iunie.

Distribuție

Din distribuţia spectacolului, alături de Victor Rebengiuc, care interpretează rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide, fac parte actorii Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă. Filmul inspirat din această piesă i-a adus Oscarul lui Anthony Hopkins.

În total “Father” (2020), regizat de același Florian Zeller, a primit două Premii ale Academiei (al doilea pentru scenariu adaptat) și alte patru nominalizări. În total filmul a adunat alte 35 de premii și 157 de nominalizări.

Interesant este faptul că după „Father”, Florian Zeller a făcut și „The Son”, tot un film inspirat din dramaturgia sa. Pe distribția filmului, aflat acum în post-producție figurează Vanessa Kirby, Laura Dern, Hugh Jackman și, din nou, Anthony Hopkins.

Subiectul

„Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajaţi de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor şi îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este înceţoşat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele şi cei dragi cu cei străini. În amurgul existenţei sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă. Profund emoţionant, Tatăl este o poveste de familie serioasă şi realistă şi o privire nesentimentală, intens emoţională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demenţă, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale”, se arată în descrierea spectacolului.

 

Trailerul spectacolului de la Bulandra

Trailerul filmului „Father”, cu Anthony Hopkins


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol