Site icon Editia de Dimineata

La Green Hours are loc duminică primul recital de chitară al anului

Primul recital de chitară al anului este, în chip grăitor, unul de neratat: îndrăgitul chitarist Maxim Belciug vine duminică, 08 ianuarie 2023, orele19:00, să cânte pe scena Green Hours din București.

Cea mai solo chitară solo, în cel mai boem loc din capitală, împletind live și aievea, în chip fermecător, sonorități baroce cu tango și valsuri, Bach cu Prokofiev, visare cu durere, sonate cu capricii, lacrimi cu miere și ritmuri de flamenco cu creații romantice, într-unul dintre acele recitaluri incredibile care i-au adus lui Maxim Belciug faima de chitarist al Încântărilor.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de cameră în care îl mai regăsim, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerii, punctul de sublim nu i se oferă decât în ocaziile în care este singur cu chitara sa.

Sunt momentele sale de sinceritate totală, când lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare.O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scenă, recitalurile sale oferă în schimb un flagrant prilej de încântare.

Muzică ce se încăpățânează să sune altfel decît cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai putin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta, cum spunea, cândva, însuși chitaristul.

Recitalul are loc duminică, 08 ianuarie 2023, ora 19:00, pe scena Green Hours, din Calea Victoriei 120, București. Biletele sunt disponibile pe bilet.ro sau la intrare, înainte de începerea concertului.

Exit mobile version