Site icon Editia de Dimineata

La Munchen începe Oktoberfest. Cum arată celebrul festival al berii în vremuri de criză

Oraşul german Munchen se pregătește să găzduiască Oktoberfest după o pauză de doi ani de pandemie. Celebrulfestival al berii din Germania, care atrage milioane de vizitatori din întreaga lume, a fost anulat în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de Covid-19. Dar se întoarce sâmbătă, 17 septembrie, și se va desfășura până pe 3 octombrie.

Câți vizitatori merg la Oktoberfest?

În 1985, peste șapte milioane de oameni au participat la eveniment, asigurând un record la Theresienwiese. Numărul mediu de vizitatori este de puțin peste șase milioane. La ultimul Oktoberfest din 2019, 6,3 milioane de oameni au fost prezenţi.

De unde vin oaspeții?

Deși există o mulțime de festivaluri populare regionale mai mici, de Oktoberfest se bucură oameni din toată Germania – în special din Bavaria.

Și datorită dimensiunii și popularității sale, turiștii se îngrămădesc din toată lumea în capitala bavareză.

Potrivit agenției de turism Expedia, în 2019, primele orașe de origine pentru vizitatorii străini Oktoberfest au fost Londra, Roma și Amsterdam.

Cu toate acestea, agenţia se așteaptă la o schimbare semnificativă în acest an, potrivit unei noi analize.

Un număr deosebit de mare de oaspeți din Statele Unite sunt așteptați la Wiesn 2022 – în principal datorită dolarului american puternic.

Se scumpește berea la Oktoberfest

Berea de la Oktoberfest devine din ce în ce mai scumpă. Cei care vizitează Wiesn trebuie să bage mult mai adânc mâna în buzunare pentru o bere (un litru) la primul Oktoberfest de la Munchen, după pauză forțată Corona.

Prețul este între 12,60 euro și 13,80 euro, după cum a anunțat orașul. Comparativ cu ultimul Oktoberfest din 2019, prețul a crescut cu o medie de 15,77 la sută. La acea vreme, o bere costa între 10,80 si 11,80 euro, potrivit Merkur.de.

Dacă bei apă, scapi puțin mai ieftin. Litrul costă în medie 9,67 euro, adică cu 80 de cenți mai mult decât în ​​2019. Festivalul a fost anulat de două ori din cauza Corona.

Orașul München nu stabilește prețurile băuturilor. În calitate de organizator, primăria verifică prețurile cotate de gestionarii de restaurante și le compară cu prețurile din zona orașului. Potrivit orașului, berea acolo costă în prezent între 6,70 euro și 11,20 euro pe litru de export.

Organizatorii Oktoberfest citează inflația mare, costurile cu personalul crescute și prețurile masive la energie ca motive pentru creșterea prețurilor. Un articol foarte mare este, de asemenea, costurile materialelor și ale celor din domeniul construcției cortului, a declarat purtătorul de cuvânt Peter Inselkammer la dpa.

Puțină istorie

Istoria Oktoberfest a început în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prinţului moştenitor Ludwig, viitorul rege Ludwig I, cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen.

La eveniment au fost invitaţi şi cetăţenii oraşului München. Nunta a ţinut aproape o săptămână, s-a desfăşurat pe pajiştea de la porţile oraşului München şi s-a încheiat cu o cursă de cai.

În amintirea acestui eveniment şi în onoarea prinţesei Therese, pajiştea a primit numele Theresienwiese. De atunci, Theresienwiese a devenit locul de desfăşurare a sărbătorii Oktoberfest, potrivit www.oktoberfest.info.

Sursa foto: muenchen.de

 

 

 

Exit mobile version