Site icon Editia de Dimineata

La Reghin va exista un muzeu particular de machete. Pe colecționar îl recunoașteți ușor: și-a înfipt un camion în fațada casei

Un mare colecționar român de machete auto care lucrează în China chiar în industria de profil a început la Reghin, în județul Mureș, construirea unui muzeu particular de machete. Dacă totul merge bine, cele câteva mii de miniaturi ale lui Iulian Pintea vor putea fi vizitate anul viitor. Un camion a fost amplasat pe fațada imobilului pentru a atrage privirile trecătorilor.

Cei care trec prin Reghin pot observa pe fațada unei case o cabină de camion SR (Steagul Roșu) înfiptă în fațadă. Perfectă pentru selfie, perfectă pentru poze, dar și pe post de teasing pentru muzeul ce va să fie acolo. Interiorul cabinei va fi accesibil din clădire.

Proprietarul casei este Iulian Pintea. El lucrează pentru o companie specializată în realizarea de machete sau de miniaturi auto, în China, dar este pasionat de mașini și de machete de mic. De fapt, mai ales de camioane, căci petrecea mult timp uitându-se după ele și desenându-le, după cum a mărturisit într-un reportaj difuzat de Radio România Actualități.

rbt

El este omul care propune șefilor  ce modele să iasă pe piață și cele care ar prinde la public în țara respectivă. Și se îngrijește ca redarea machetelor să fie cât mai conformă cu mașina reală.

Iulian Pintea este românul din spatele machetelor produse pentru reviste din întreaga lume, implicit și pentru colecția românească Mașini de Legendă.

Sursa foto: Radio România Actualități/Facebook

Exit mobile version