Site icon Editia de Dimineata

La șase luni de la Congres, noul Statut PSD rămâne încă un mister

La Congresul Extraordinar din martie PSD și-a votat noul statut, însă pentru majoritatea membrilor partidului, conținutul acestuia este încă necunoscut.

Delegaților li s-au citit la Congres ideile principale ale statutului, dar documentul complet nu a devenit oficial, deoarece este necesar să fie aprobat de o instanță, însă procedura întârzie. Modificările supuse la vot vizează conducerea partidului.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vasluia declarat:  „Nu aş putea să vă spun ce se întâmplă, de ce nu a fost publicat. Ştiţi, de la dispariţia dinozaurilor au trecut milioane de ani, aşa că şase luni de aşteptare nu sunt mari probleme.”

Marian Neacşu, secretar general PSD precizează: „Este obligatoriu să parcurgem şi articolele care suferă modificări, ca să nu avem discuţii când mergem să le depunem la Tribunal, am să parcurg foarte repede şi aceste modificări, nu conţinutul lor, ci numai ce se întâmplă cu fiecare articol asupra cărora am intervenit.”

Statutul PSD a fost contestat de Partidul Naționalist. Pentru a grăbi procedura, social-democraţii au retras dosarul şi l-au redepus, câteva zile mai târziu. De atunci, judecătorii au amânat cazul de mai multe ori. Pe site-ul partidului este încă disponibil statutul votat în 2015.

Exit mobile version