Site icon Editia de Dimineata

La schi în Franța? Din acest weekend, doar cu Certificat verde

Obligativitatea prezentării unui certificat verde COVID-19 în staţiunile de schi din Franța a intrat în vigoare sâmbătă şi au fost instalate controale, conform protocolului prevăzut în caz de deteriorare a situaţiei sanitare.

Protocolul de acces la instalaţiile de cablu din staţiuni prevede un skipass obligatoriu, în caz de o incidenţă care depăşeşte 200 de cazuri la 100.000 de locuitori. „Această limită a fost atinsă săptămâna trecută şi ne aflăm azi la 350”, a explicat un reprezentant al Domeniilor Schiabile din Franța.

Potrivit acestuia, vor avea loc operaţiuni de verificare la principalele instalaţii de cablu şi la telecabina principală, în mod aleatoriu şi nepermanent, pentru ca cetăţenii să ştie că sunt verificaţi.

La fel ca alte ţări din Europa, Franţa se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19, iar purtătorul de cuvânt al guvernului a descris curba drept „vertiginoasă”.

Staţiunile de schi din Franţa, unde purtarea măştilor sanitare este obligatorie în instalaţiile mecanice, s-au redeschis după două sezoane în care au fost afectate de pandemie.

Exit mobile version