Site icon Editia de Dimineata

Lacrimi care ard, multi-premiatul roman al noului star al literaturii americane mystery & thriller, S. A. Cosby

De la noul star al literaturii americane de gen, S. A. Cosby, a apărut la Crime Scene Press, în traducerea lui Dan Doboș, multi-premiatul roman mystery & thriller Lacrimi care ard. Volumul a fost recompensat cu prestigiosul Premiu Barry pentru Cel mai bun roman de suspans în 2022. Provocator și alert, romanul lui S.A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă și schimbări emoționante – și poate chiar mântuire. New York Times descria scriitura lui Cosby ca fiind „vibrantă și ingenioasă, acțiunea – exuberantă și neobosită…”Lacrimi care ard a fost desemnat Thrillerul Anului 2022, decernat în cadrul festivalului Capital Crime, și a câștigat și Premiul Hammett 2021.

Subiect

Ike și Buddy Lee, doi bărbați care nu au în comun decât trecutul plin de fărădelegi și iubirea pentru fiii lor uciși, se aliază în dorința lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi își vor înfrunta prejudecățile față de băieții lor, dar și unul față de celălalt.

S.A. Cosby

S.A. Cosby este un scriitor american din partea de sud-est a statului Virginia. A absolvit Christopher Newport University cu o diplomă în limba și literatura engleză. Și-a publicat lucrările în numeroase reviste și antologii. Prozele sale scurte au fost apreciate și răsplătite cu mai multe premii, printre care Premiul Anthony (2019).

Pentru romanele sale, Cosby a câștigat Los Angeles Times Book Prize (2020), Premiul Anthony (2021) sau Premiul Barry (2022). În România, două dintre romanele sale au fost publicate la Crime Scene Press: Pustiul de asfalt și Lacrimi care ard.

CRIME SCENE PRESS este singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller. Printr-o selecție riguroasă a titlurilor, girată de către George Arion, cel mai cunoscut scriitor de suspans din România, editura urmărește promovarea genului în rândul cititorilor. În catalogul editurii regăsim atât autori români cât și străini, clasici, dar și contemporani, scriitori ce reprezintă repere de valoare pentru timpul sau spațiul cultural din care provin.

 

 

 

Exit mobile version