Site icon Editia de Dimineata

Legea marţială şi perioada de mobilizare generală în Ucraina, prelungite cu trei luni

Parlamentul Ucrainei a votat duminică prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale cu trei luni, până pe 23 august, după ce președintele țării, Volodimir Zelenski, a semnat un decret în acest sens.

Legea marţială este pusă în aplicare atunci când o ţară se află în tulburări sociale majore, precum o criză sau un război. Legea marțială a fost introdusă pe teritoriul Ucrainei începând cu 24 februarie.

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia, care a declanşat invazia în Ucraina pe 24 februarie, încă mai caută o „armă minune” cu care să-şi atingă obiectivele, ceea ce arată „eşecul total al acestei operaţiuni şi teama ( Moscovei) de a-şi recunoaşte greşelile”.

„Toată lumea a văzut în ce mod Rusia luptă în acest război. Cu recruţi fără experienţă pe care îi aruncă în luptă drept carne de tun. Cu hoţi, care văd pentru prima dată aparate electrocasnice într-o ţară străină (…) Cu bombe cu fosfor interzise, utilizate pentru a incendia şcoli şi imobile simple de locuit”, a afirmat şeful statului ucrainean, potrivit Agerpres.

El a insistat că aceasta demonstrează că ruşilor „le este frică să admită că au fost comise greşeli catastrofale la cele mai înalte niveluri de stat şi militar ale Rusiei”. „În consecinţă, vor veni cu din ce în ce mai multe ‘arme minune’ pe măsură ce Forţele armate ucrainene şi toţi apărătorii noştri eliberează pământul nostru pas cu pas”, a spus Zelenski.

Legea marţială este pusă în aplicare atunci când o ţară se află în tulburări sociale majore, precum o criză sau un război

Exit mobile version