Site icon Editia de Dimineata

Legitimații noi pentru inspectorii ANAF care vor controla persoanele fizice

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) care se ocupă de verificarea situației fiscale personale vor folosi legitimații noi, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Totuși, inspectorii pot folosi mai departe, timp de șase luni, legitimațiile actuale, până când acestea vor fi înlocuite.

„Personalul cu atribuţii de verificare fiscală cuprinde inspectorii din cadrul direcţiei generale control venituri persoane fizice şi din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice, încadraţi în structurile cu atribuţii de verificare fiscală. Inspectorii (…) vor utiliza legitimaţiile de verificare (…) şi pentru desfăşurarea inspecţei fiscale privind impozitul pe venit asupra persoanelor impozabile, indiferent de forma lor de organizare, pe întregul teritoriu al ţării”, se arată în document.

Aceste legitimații sunt valabile numai dacă inspectorii au la ei și ordinul de serviciu. În plus, acestea trebuie să fie semnate de conducătorul organului fiscal și ștampilate.

Legitimațiile trebuie să conțină atât poza inspectorului, cât și prenumele, numele și funcția acestuia, precum și numărul (între 0001 și 9000) și data emiterii. Totodată, trebuie subliniat că legitimațiile pot folosite numai de către inspectori activi. Mai exact, o persoană care a plecat de la ANAF nu poate păstra legitimația, iar, în caz de furt, aceasta se anulează.

Exit mobile version