Site icon Editia de Dimineata

Les Films de Cannes a Bucarest începe cu „La Civil” – Teodora Ana Mihai

Filmul „La Civil” al regizoarei belgiene de origine română Teodora Ana Mihai va fi proiectat, în premieră absolută în România, pe 22 octombrie, în deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Les Films de Cannes a Bucarest.

„La Civil” este o coproducţie belgiano-româno-mexicană, filmul fiind girat de casele de producţie ale unor autori consacraţi la Cannes: Les Films du Fleuve a Fraţilor Dardenne, Mobra Films lui Cristian Mungiu şi Teorema lui Michel Franco.

Filmul a fost disputat pentru competiţie la Cannes şi Veneţia, iar în urma premierei din august a fost invitat la alte 15 festivaluri internaţionale.

Pelicula va fi prezentată în prezenţa regizoarei care va rămâne pentru o discuţie cu publicul bucureştean după proiecţie. Totodată, Teodora Ana Mihai va fi prezentă pe 24 octombrie la Iaşi unde va prezenta filmul publicului local.

Poveste adevărată

Pelicula este inspirată de o sfâşietoare poveste adevărată, o răscumpărare într-o societate mexicană în care clanurile sunt mai presus de lege şi autorităţi.

Pornind de la cazul real, în „La Civil” regizoarea spune povestea lui Cielo, o mamă care îşi caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autorităţile nu reuşesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini şi se transformă treptat din gospodină în activistă răzbunătoare, se arată în prezentarea filmului.

Filme

Les Films de Cannes a Bucarest va prezenta publicului o selecţie de peste 80 de filme, majoritatea în premieră, grupate în secţiunile Selection Officielle, Ziua de Aur, în cadrul căreia vor fi proiectate în succesiune peliculele premiate cu marile trofee în cele mai importante festivaluri de autor din lume, şi Avanpremierele Toamnei, care dă posibilitatea spectatorilor să descopere premierele româneşti ale sfârşitului de an în prezenţa echipelor care le-au realizat, înainte ca acestea să fie lansate în cinematografe.

Exit mobile version