Editia de Dimineata

Liber la vacanțe, dar aeroporturile sunt goale. Ce explicații oferă specialiștii

Chiar dacă românii au primit liber la vacanțe în străinătate, aeroporturile sunt tot mai goale în ultima perioadă. Totodată, specialiștii avertizează că numărul pasagerilor care tranzitează aeroprturile din România vor ajunge la cele de dinaintea pandemiei de coronavirus va reveni la normal abia peste 3 ani.

Totodată, într-o situație similară se află și țări precum Serbia, Ungaria şi Bulgaria, deși au relaxat măsurile de restricție înaintea noastră, anunță Libertatea. 

În acest context, nici companiile aeriene nu au programe de zbor pentru toate destinațiile, multe dintre acestea alegând să le păstre doar pe cele extrem de solicitate în trecut. Astfel, TAROM a menționat că singurele zboruri disponibile în această perioadă sunt pentru destinațiile: Viena (Austria), Frankfurt şi Munchen (Germania) şi Atena (Grecia).

Același exemplu îl adoptă și cealaltă companie românească, Blue Air, care a decis să nu reia zborurile, chiar dacă restricțiile au fost ridicate. Așadar, avioanele vor fi ținute la sol până pe data de 1 iublie.

Vin românii cu avionul până la Budapesta, pentru că sunt interdicţii, şi apoi vin cu microbuzul sau cu autobuzul în România. Noi considerăm că riscul rămâne, de fapt, şi este chiar mai mare. Ar fi mai mic riscul dacă ar veni pe aeroporturile din România. […] Am făcut o analiză prin care am arătat impactul indirect asupra economiilor locale. Este foarte mare. Păstrând restricţiile, funcţionând aeroporturile la minim sau fiind închise, au un efect negativ extraordinar de mare asupra economiilor locale, asupra locurilor de muncă”, explicădirectorul Aeroportului Cluj și preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor, David Ciceo, pentru Libertatea. 

Conform estimărilor specialiștilor din domeniu, aeroproturile din România vor putea reveni la normal doar peste 3 ani. Mai greu se vor redresa, în schimb, aeroporturile regionale care vor avea de suferit mai mult timp.

Sursă Foto: stirileprotv.ro

Exit mobile version