Site icon Editia de Dimineata

Lidl va pune capăt vânzării de produse din tutun în magazinele sale din Danemarca, până în 2028

FILED - The logo of a lidl supermarket in Berlin. The German discount grocery store chain Lidl's division in Denmark announced on Tuesday by the end of 2028 the stores in the Scandinavian country will end the sale of tobacco products. Photo: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa

Divizia Lidl din Danemarca a anunțat că până la sfârșitul anului 2028 magazinele din țara scandinavă vor înceta vânzarea de produse din tutun.

Potrivit Lidl Danemarca, acest lucru îi face primul lanț de alimente din această țară care a stabilit un astfel de termen limită, scrie DPA.

O cincime din pachetele lor de țigări sunt deja luate de pe rafturi, a spus compania.

Primul magazin fără tutun se deschide în orașul nordic Hjørring, în timp ce în toate magazinele noi nu se va mai vinde tutun de la bun început.

Inițiativa este un pas important către un viitor fără fumat, potrivit unuia dintre inițiatorii mișcării, directorul adjunct de achiziții al Lidl Danemarca, Khalil Jehya Taleb.

Potrivit Societății Daneze privind Cancerul, în Danemarca aproape 16.000 de oameni mor în fiecare an din cauza fumatului.

În Olanda, Lidl a încetat deja să vândă produse din tutun din toamna lui 2021. Din 2024, supermarketurile olandeze nu vor mai avea voie să vândă, în general, țigări și alt tip de tutun.

Sursa foto: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa

Exit mobile version