Site icon Editia de Dimineata

Ultima nebunie în livrarea de produse: depozite în spațiul cosmic (FOTO)

De parcă nu aveam destule deșeuri spațiale, acum compania Inversion Space vine cu o nouă ciudățenie: de ce n-am crea depozite de produse în spațiu, pentru ca livrarea să se facă mai eficient? O companie start-up din California crede că într-o zi poate accelera livrarea articolelor importante prin depozitarea lor pe orbită.

În cadrul unui test cu o versiune timpurie a sistemului, compania Inversion Space a aruncat o capsulă asemănătoare cu o farfurie zburătoare pe ușa deschisă a unui avion care zbura la altitudinea de 900 m. Capsula, cu diametrul de 50 cm, s-a răsturnat în aer timp de câteva secunde înainte ca o parașută să se desfășoare și să ridice containerul puțin, pentru ca apoi să coboare lent.

Inversion construiește capsule care orbitează Pământul, pentru a livra mărfuri oriunde în lume, din spațiul cosmic. Pentru ca acest lucru să devină realitate, capsula lui Inversion va trece prin atmosfera Pământului cu aproximativ 25 de ori mai rapid decât viteza sunetului, făcând parașuta esențială pentru o aterizare ușoară.

 

Inversion pariază că, pe măsură ce devine mai ieftin să zbori în spațiu, agențiile guvernamentale și companiile vor dori nu numai să trimită lucruri pe orbită, ci și să aducă articole înapoi pe Pământ. Compania își propune să dezvolte o capsulă cu diametrul de 1,2 m, care să transporte o sarcină utilă echivalentă cu dimensiunea câtorva valize de mână, până în 2025. Odată ajunsă pe orbită, compania speră că ar putea să navigheze singură către o stație spațială comercială privată sau să rămână pe orbită, cu panouri solare, până când este chemată înapoi pe Terra.

Fondatorii companiei își imaginează că aceste capsule ar putea stoca organe artificiale care să fie livrate într-o sală de operație în câteva ore sau să servească drept spitale mobile de campanie care plutesc pe orbită, care ar fi trimise în zone îndepărtate ale planetei.

Foto: NY Times

Exit mobile version