Site icon Editia de Dimineata

Liz Truss demisionează din funcția de premier al Marii Britanii. A rezistat doar 45 de zile

Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia, într-o discurs susținut în fața reporterilor la intrarea în sediul din Downing Street no 10.

Truss a precizat că l-a anunțat pe Regele Charles al III-lea în legătură cu decizia pe care a luat-o. „Voi rămâne ca premier până când un succesor va fi ales”, afirmat ea.

„Am intrat în funcție într-un moment de mare instabilitate economică și internațională. Familiile și întreprinderile erau îngrijorate de modul în care își vor plăti facturile”, a declarat Truss.

Ea a adăugat că a fost aleasă „cu un mandat pentru a schimba această situație”: „Am reușit să facem față facturilor la energie”. Ea a recunoscut „nu poate îndeplini mandatul” în baza căruia a fost aleasă și că va avea loc o alegere a conducerii „care va fi finalizată în cursul săptămânii viitoare”.

Deja slăbită după repetatele întoarceri de 180 de grade în privința reducerii impozitelor și turbulențele cauzate de politica fiscală pe piețele financiare, autoritatea prim ministrei Truss a suferit miercuri o lovitură din care nu și-a mai putut reveni.

Exit mobile version