Site icon Editia de Dimineata

Londra > Gata cu trotinetele electrice în transportul în comun!

Trotinetele electrice vor fi interzise în rețeaua de transport public din Londra (TfL), din motive de siguranță, după o serie de incendii la baterii. Interdicția se va aplica trotinetelor și monociclurilor electrice personale, chiar și atunci când sunt pliate.

Londra testează trotinetele electrice de închiriat din iunie 2021 și este unul dintre ultimele orașe care s-a alăturat schemei de testare începută de Departamentul pentru Transport, în iulie 2020. Astfel de vehicule de închiriat sunt singurele electrice permise legal pentru utilizare pe drumuri publice.

Trotinetele electrice de închiriat au caracteristici de siguranță mai robuste decât cele mai multe din vânzarea generală pentru persoane. Cu toate acestea, deoarece nu se pliază, nu sunt permise nici în serviciile TfL în comun.

Această nouă interdicție nu include mijloacele de transport electrice pentru persoane cu handicap și nici bicicletele electrice pliabile, despre care TfL a spus că sunt în general supuse unor standarde de producție mai bune și au un risc mai mic de incendiu.

Utilizatorii de trotinete electrice care nu se conformează noii interdicții riscă o amendă de până la o mie de lire sterline.

Exit mobile version