Site icon Editia de Dimineata

Londra s-ar putea confrunta în curând cu un focar major de rujeolă

Zeci de mii de britanici sunt expuși riscului de rujeolă, din cauza scăderii numărului de vaccinări. Astfel, Londra s-ar putea confrunta în curând cu un focar major de rujeolă, care va afecta între 40.000 și 160.000 de persoane, a avertizat Agenția pentru Siguranța Sănătății a Guvernului Regatului Unit (UKHSA).

Între 20 și 40% dintre pacienți vor avea nevoie de internare în spital. Agenția se raportează la modele matematice bazate pe date privind gradul scăzut de vaccinare, care afectează atât copiii, cât și adulții tineri, scrie publicația cehă Zdravotnický deník.

Aceste date îi includ și pe cei din „Cohorta Wakefield”, adolescenții sau adulții de astăzi care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei în copilărie deoarece părinții lor îi dădeau crezare lui Andrew Wakefield, un fost medic condamnat pentru fraudă, care a lansat teoria falsă conform căreia vaccinările pot provoca autism.

Cei care nu au fost niciodată vaccinați împotriva rujeolei sunt acum expuși riscului, așa că autoritățile britanice solicită părinților să-și vaccineze copiii împotriva infecției foarte contagioase, dacă nu au făcut acest lucru în trecut.

Deși administrarea vaccinului ROR, un vaccin împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, face parte din schema de vaccinare a copiilor din Marea Britanie, rata de vaccinare, ca și în alte țări europene, a fost mult timp sub intervalul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

Conform OMS, este necesar să se realizeze o acoperire a vaccinării de 95% cu două doze pentru a preveni focarele de boală și pentru a proteja populația.

Exit mobile version