Site icon Editia de Dimineata

Lovitură de imagine pentru Dacia. Va participa la raliul Dakar, iar la volan va fi nimeni altul decât multiplul campion de WRC Sebastien Loeb

O știre care dacă ar fi venit pe 1 aprilie am fi primit-o cu toții cu un surâs în colțul gurii.

Și totuși…

Dacia a anunțat că va concura în raliul Dakar cu o mașină care îl va avea la volan pe multiplul campion de WRC Sebastien Loeb. Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în faimosul raliu, va fi și ea în echipă.

Iar informațiile bulversante nu se opresc aici – mașina cu care vor participa în raliu va funcționa pe combustibili sintetici dezvoltați de compania Aramco din Arabia Saudită.

Înainte de a se angaja în sezonul Dakar 2025, prototipurile Dacia vor fi testate, din 2024, în Raliul Marocului. În 2025, Dacia va participa la Raliul Dakar cu echipă de constructor, la categoria T1+.

În 2024 vor fi anunțate detalii despre mașină și, cel mai probabil, va fi vorba despre un Duster cu un motor extrem de puternic.

Gutierrez & Loeb

Echipa va fi formată din doi piloți. Cristina Gutierrez este a doua femeie din istorie care a reușit să câștige o etapă la Raliul Dakar (în 2021)  și are 14 ani experiență în sporturile cu motor. Cristina Gutierrez a participat de șapte ori la raliul Dakar.

Sebastien Loeb este deja o legendă. De nouă ori campion mondial consecutiv în WRC, între 2004 și 2012.

„Este o aventură, concurezi timp de 15 zile, stai împreună zile întregi cu co-pilotul, uneori te pierzi în deșert și trebuie mereu să te concentrezi ca să fii cel mai rapid”, spune Sebastien Loeb.

Foto Green Racing News

Exit mobile version