Site icon Editia de Dimineata

Lukașenko are rețeta împotriva coronavirus: : vodcă, saună și aer curat

Ultimul dictator al Europei, Aleksandr Lukașenko a oferit de-a lungul timpului numeroase teorii ale conspirației, care, enunțate  de la înălțimea fotoliului prezidențial, au produs diverse efecte – ilaritate de cele mai multe ori.

La un moment dat, pe la începutul pandemiei, după o doză (nesănătoasă) de negare a venit cu o rețetă clară pentru combaterea virusului: vodcă, saună și aer curat.

Un mare fan al acestui sport precum Vladimir Putin, Lukașenko a asigurat, de asemenea, că hocheiul pe gheață protejează de virus.

De asemenea, confruntat cu popularitatea unei opoziții conduse de femei, Lukașenko a susținut în octombrie că nici Președinția, nici Constituția din Belarus nu sunt potrivite pentru femei.

Ultima teorie vine, evident, cu ocazia cazului avionului obligat să aterizeze la Minsk.

Autoritățile belaruse au asigurat că avionul Ryanair care a fost forțat să aterizeze pe aeroportul din Minsk a primit o amenințare din partea mișcării palestiniene Hamas cu privire la recenta escaladare a tensiunilor din Fâșia Gaza. Acest lucru nu clarifică, evident, nici acum de ce au fost arestați jurnalistul critic Roman Protasevici și prietena lui.

Grupul islamist a negat această acuzație.

Mai mult, câteva zile mai târziu, Lukașenko a declarat că alerta de bombă „a venit din Elveția” și a fost primită în același timp de aeroporturile din Atena, Vilnius și Minsk.

El a justificat „deturnarea” din motive de securitate pentru cei 123 de pasageri.

Replica a venit imediat. „Autoritățile elvețiene nu știu nimic despre o amenințare cu bombă la adresa zborului Ryanair Atena-Vilnius”, a declarat Ministerul de Externe elvețian într-un comunicat.

 

Exit mobile version