Site icon Editia de Dimineata

Și Lukașenko vrea să sune mobilizarea. Elevii vor fi trimiși la strânsul cartofilor. Sună cunoscut?

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi din această fostă republică sovietică, afirmând că va fi un „bun antrenament fizic” pentru ei şi o „mulţumire” pentru părinţii lor, scrie Agerpres.

Cum s-a ajuns aici?

Lukaşenko s-a arătat indignat luni, în cursul unei şedinţe de guvern, și a criticat legea conform căreia este interzisă „mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi”.

El a descris această stare de fapt drept o „sălbăticie”.

„Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii?”, a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS.

„Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană merge la muncă timp de cinci sau şase ore? Va fi o mulţumire pentru părinţi şi un bun antrenament fizic pentru copii”.

Lukașenșo este unul dintre cei mai slobozi de gură dictatori. În 2020, de exemplu, el a recomandat sauna, un pahar de vodcă pe zi şi munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva coronavirusului, scrie NewsBuletin care citează AFP.

Știre Euronews de acum 7 ani cu Lukașenko strângând cartofi de pe câmp

 

Exit mobile version