Site icon Editia de Dimineata

Lumea prin ochii Flaviei: Hong Kong FOTO

Sursa: flaviamarin.ro

Flavia Marin este o tânără stewardesa de succes și bloggeriță, fost jurnalist, care a ales să descopere o întreaga lume prin prisma job-ului său, reușind să combine utilul cu plăcutul într-o manieră impresionantă.

Editiadedimineata.ro vă prezintă unul dintre cele mai originale blog-uri de călătorie și vă invită să descoperiți lumea prin ochii Flaviei. Iată mai jos cum a decurs vizita sa în Hong Kong, ce aventuri a trăit și ce momente unice a imortalizat pe blog-ul său personal:

”Tocmai ce m-am întors din Hong Kong și încă sunt impresionată. Prima vizită acolo mi-a schimbat instant topul orașelor pe care le văzusem până acum. Cele 24 de ore petrecute pe repede-înainte au fost suficiente încât să iau pulsul zonei și să afirm că Hong Kong-ul este… altceva.

Mai fusesem în Shanghai și Beijing, însă Hong Kong-ul parcă nu face parte din tradiționala China. Cosmopolit, Hong Kong-ul este un oraș foarte civilizat, cu zgârie nori efectiv giganți care nu încap într-o fotografie, autostrăzi și pasarele de pietoni mai toate suspendate, multe pagode și un adevărat loc de pelerinaj pentru gurmanzi.

Sursa: flaviamarin.ro

L-aș putea descrie drept o dezordine ordonată. Ba te afli în fața clădirilor de birouri futuriste cu corporatiști frumos puși la punct, ba o străduță mai încolo te trezești înconjurat de piețe ambulante cu pești și amulete de noroc.

Uitându-mă retroactiv la orașele pe care le-am vizitat până în prezent, am realizat că am căpătat de o bună bucată de vreme un interes aparte pentru aglomerările urbane, iar în Hong Kong acest concept se regăsește cu siguranță într-o formă relevantă. Dacă până acum orașele americane ocupau primele locuri în topul personal, Hong Kong-ul a reușit să-și facă rapid loc printre ele – un grandios spectacol urban, în care te simți deopotrivă izolat și copleșit.

Deși hotelul în care am stat era destul de departe de centrul orașului, timpul petrecut pe drum a fost o plăcere, dat fiind faptul că au trenuri noi și foarte bine puse la punct în care ți-e mai mare dragul să te urci.

Sursa: flaviamarin.ro

Dacă e să mă întrebi pe mine, Hong Kong-ul vibrează, este efervescent și optimist. Odată ajunsă în inima Hong Kong-ului, mă simțeam ca un copil care de abia începe să descopere lumea.

Priveam în toate direcțiile în lung și în lat și nu îmi venea să cred câtă agitație și câtă viață pulsa în jurul meu. Aici, totul se petrece pe repede-înainte, mod de viață care poate fi greu de digerat pentru un european, dar și extrem de incitant.

Nu a fost prima dată în care am intrat în contact cu oamenii din China și țin să spun că am cunoscut oameni extraordinari, toți binevoitori și dornici să mă ajute și să îmi răspundă la orice întrebare le-aș fi pus. Deși nu au manierele europenilor și au un mod uneori bizar nouă de a vedea lucrurile, sunt, totuși, oameni calzi și săritori.

Sursa: flaviamarin.ro

Musai e să ating și subiectul buget. Dacă e să vorbim despre prețurile legate de mâncare, acestea diferă destul de mult în funcție de unde și ce alegi să mănânci. Foarte multă lume am observat că alege varianta chioșcurilor stradale care sunt, ad-literam, la tot pasul. Aici prețurile sunt extrem de accesibile și găsești mult porc dar și pește, caracatițe, creveți, rață, tăiței, supe de tot felul și deserturi. Pe de cealaltă parte, Hong Kong-ul este și un oraș recunoscut pentru multele restaurante cu stele Michelin, în care prețurile sunt ceva mai piperate. Nu mănânc carne, așa că am avut opțiuni destul de limitate și am rămas la orez, paste și vestiții noodles.”

Citește continuarea pe flaviamarin.ro.

 

Exit mobile version