Site icon Editia de Dimineata

Lumea va fi lovită de ”un uragan economic”. „Ar trebui să vă pregătiți”, spune șeful băncii americane JP Morgan

Între războiul din Ucraina, inflația și acțiunea Fed-ului de a o încetini, Jamie Dimon, șeful băncii americane JP Morgan, prezice un viitor sumbru pentru economia mondială, scrie BFMTV

Jamie Dimon se așteaptă la ce e mai rău. La o conferință financiară la New York, șeful băncii JP Morgan Chase a avertizat despre un „uragan economic” pe cale să măture lumea pe fundalul războiului din Ucraina, a presiunilor inflaționiste și a ratelor în creștere ale Fed.

Deocamdată e bine

„În acest moment este destul de bine, lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca. Dar acest uragan este chiar acolo, pe drum. Vine în calea noastră. Pur și simplu nu știm dacă este un uragan minor sau Sandy”, a spus el, referindu-se la puternicul uragan care a lovit Statele Unite în 2012.

Jamie Dimon a spus că își pregătește afacerea pentru a face față acestui „uragan” și a îndemnat toți investitorii să facă același lucru, deoarece inflația a atins 8,3% în aprilie.

„Ar trebui să vă pregătiți. JP Morgan se pregătește și vom fi foarte conservatori în gestionarea bilanțului nostru”, a avertizat el.

În „cărțile de istorie pentru 50 de ani”

Potrivit acestuia, creșterea prețurilor la energie și la alimente va continua din cauza războiului din Ucraina. „Războaiele merg prost. Merg spre sud, au consecințe neașteptate. Piețele globale de mărfuri – grâu, petrol, gaze – se întâmplă să fie în clocot și cred că asta va continua”, a adăugat el, înainte de a sublinia că „prețul petrolului este probabil să ajungă la 175 sau 150 de dolari, nu în viitorul imediat, ci pe termen mai lung”.

Șeful JP Morgan este, de asemenea, îngrijorat de acțiunea Fed, care își ridică ratele dobânzii în fața inflației și tocmai și-a început programul de „quantitative tightening” („înăsprire cantitativă”) la o scară pe care „nu am mai văzut-o niciodată” pentru a reduce impactul.

Atât de mult încât „ne confruntăm cu ceva care ar putea fi subiectul cărților de istorie timp de 50 de ani”.

Sursa foto: AgnosticPreachersKid

Exit mobile version