Editia de Dimineata

Lupta împotriva cancerului, obiectivul Parlamentului European. Europarlamentar român, implicat în campania #FightandWin

În Parlamentul European, grupul parlamentar PPE are o inițiativă pentru prevenirea și controlul cancerului. Într-un interviu pentru PeRol.ro, eurodeputatul PNL Dan Motreanu a oferit câteva informații referitoare la obiectivele pe care Partidul Popular European și le-a propus să le aducă la îndeplinire.

PPE derulează o campanie #FightandWin, care își propune implementarea la nivelul statelor membre ale UE un plan de soluții eficiente și pragmatice pentru prevenirea și controlul cancerului.

Cancerul nu este o abstracție, ci o maladie ucigătoare, care atinge aproape unul din trei europeni. La nivel personal, nu cred să existe foarte multă lume care să nu aibă un prieten sau un membru în familie suferind sau care chiar să fi pierdut lupta cu această boală teribilă. Este o maladie care provoacă și răspândește multă suferință. (…) Numai anul trecut, în România, au fost depistate aproximativ 84 de mii de noi cazuri de cancer, la toate grupele de vârstă. În aceste condiții, este limpede că orice partid sau grup politic trebuie să aibă în vedere această problemă și mai ales să încerce o rezolvare a ei.”, a spus europarlamentarul pentru Perol.ro.

Scopul grupului parlamentar Partidul Popular European

Grupul PPE și-a propus niște obiective foarte concrete și nu bifarea unei agende. Astfel, noi, popularii europeni, ne-am angajat să facem tot ce putem pentru a ne asigura că în 20 de ani nimeni nu va mai muri de cancer în Uniunea Europeană. Pentru îndeplinerea acestui deziderat ambițios dar, credem noi, realizabil, PPE a propus printre alte măsuri foarte necesare și dublarea sumei pe care UE o cheltuiește pentru cercetarea cancerului, până în anul 2024. De asemenea, am cerut ca fondurile alocate cercetării în domeniul cancerului la copii să crească de zece ori până în 2024. Așadar, implicarea noastră, a popularilor europeni și a Partidului Liberal în această problemă, este foarte serioasă iar vorbele ne sunt dublate de fapte foarte concrete.

Dacă vrem să scăpăm de cancer, mai ales de forme de cancer rare, care îi afectează în special pe copii, avem nevoie de fonduri substanțiale pentru cercetare. Doar printr-un astfel de efort foarte serios avem șanse de a scăpa de această maladie îngrozitoare.”, a subliniat Dan Motreanu.

Citiți mai multe pe PeRol.ro

sursa foto: romanialibera.ro

sursa foto: spm-tourisme.fr

Exit mobile version