Editia de Dimineata

Poți admira acum online toată colecția de artă de la Muzeul Luvru

Luvrul tocmai și-a pus întreaga colecție de artă online, permițând oamenilor din întreaga lume să exploreze lumea artei și a istoriei de acasă și gratuit. Noua bază de date a colecțiilor include mai mult de 480.000 de lucrări de la muzeul francez, precum și de la muzeele Eugène Delacroix, Tuileries și sculpturi din Grădinile Carrousel.

Muzeul a anunțat la începutul acestei luni că își va intensifica eforturile de restaurare a obiectelor jefuite de la familiile evreiești de către regimul nazist. Se lucrează pentru a finaliza verificarea tuturor celor 13.943 de articole achiziționate între 1933 și 1945, lucru care va dura probabil cinci ani.

Site-ul este împărțit pe opt departamente. Platforma online permite iubitorilor de artă și cercetătorilor să exploreze lucrările prin căutări simple sau avansate, înregistrări ale fiecărui departament și albume tematice. O hartă interactivă online ghidează vizitatorii online din cameră în cameră. Site-ul va fi actualizat în mod regulat de către experții muzeului, deoarece colecția muzeului se extinde încet.

„Tânăr cu baston” de Rembrandt. O copie realizată de Nicolae Grigorescu este în Muzeul Zambaccian din București.

Restricțiile cauzate de pandemie au închis Luvrul la sfârșitul lunii octombrie 2020, lăsând opere de artă de renume mondial precum „Venus din Milo”, „Libertatea conducând poporul” și „Mona Lisa” fără mulțimile lor obișnuite de admiratori. Muzeul este încă închis vizitatorilor, dar se află acum în renovări planificate de mult.

Exit mobile version