Site icon Editia de Dimineata

Magneziul și beneficiile lui pentru sănătate

Sănătatea ta este esențială! Cum le oferi celor dragi timpul și atenția ta, în aceeași măsură, trebuie să ai grijă de organismul tău și să-i oferi cele mai bune ajutoare în menținerea unei sănătăți de fier.

Stresul, un stil de viață alert sau o alimentație dezechilibrată, toți acești inamici îți pot epuiza resursele, dar nu și când ai la îndemână ajutoarele care îți redau energia.

Pe lista aliaților, magneziul este un ajutor de bază în menținerea sănătății organismului și în redobândirea stării de bine, iar beneficiile acestui mineral sunt neprețuite.

Beneficii și câteva explicații

Magneziul este un mineral implicat în sute de procese biochimice ce au în vedere menținerea sistemului nervos în parametri optimi, producerea de energie, formarea proteinelor, producerea și replicarea ADN-ului și sănătatea mușchilor, iar studiile efectuate pun accentul pe suportul magneziului în combaterea depresiei și anxietății, în menținerea oaselor puternice, scăderea tensiunii arteriale și ameliorarea durerilor de cap sau durerilor menstruale.

Un adult are nevoie de cca. 310-420 mg de magneziu în funcție de sex și vârstă, dar mai bine de jumătate din populația Europei se confruntă cu un deficit.

Din cauza factorilor disruptivi care determină un stil de viață dezechilibrat, doza optimă de magneziu poate fi greu de obținut prin alimentație, dar din fericire, beneficiile magneziului pot fi dobândite prin suplimentele de magneziu de la Magnerot.ro combinate cu o rutină sănătoasă.

Magneziul și beneficiile lui pentru sănătate

Dacă vrei să adopți o rutină sănătoasă și să te bucuri de beneficiile magneziului, o dietă echilibrată însoțită de mișcare te va ajuta profiți din plin de puterea acestui mineral. Chiar dacă ritmul de viață este alert, pentru cele mai bune rezultate este nevoie de o alimentație echilibrată, iar specialiștii semnalează nevoia de a introduce în alimentația zilnică alimente bogate în magneziu.

Alimente cu un conținut ridicat de magneziu:

Nucile și semințele: migdalele, caju, nucile braziliene, nucile pecan, semințele de floarea soarelui, semințele de in

Spanacul

Legumele verzi

Lintea

Fasolea

Năutul

Peștele cu un conținut ridicat de acizi grași omega 3

Avocado

Tofu

Bananele

Magneziul prezintă beneficii neprețuite asupra sănătății și stării de bine pe termen lung, totuși, pentru a te bucura de rezultate optime, pe lângă suplimentele cu magneziu este nevoie și de adoptarea unui stil de viață sănătos prin introducerea exercițiilor fizice, dar și de respectarea unei diete echilibrate.

Exit mobile version