Site icon Editia de Dimineata

Mai vin și vești bune din Ucraina. Cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiul: 144 de soldați

Ucraina a anunțat că a efectuat un schimb de 144 de soldați cu Rusia, dintre care 95 de „apărători ai Azovstal” din orașul Mariupol (sud-est), care au luptat în orașul-port asediat de armata rusă timp de mai multe săptămâni înainte de a se preda.

„Acesta este cel mai mare schimb (cu Moscova) de la începutul invaziei rusești”, a declarat pe Telegram Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, fără a da mai multe detalii despre locul și momentul în care a avut loc operațiunea.

„Printre ei se află 43 de militari din regimentul Azov”, o unitate care face parte din armata ucraineană de mai mulți ani, dar pe care Moscova o califică drept „nazistă”, a adăugat serviciul de informații ucrainean.

„Majoritatea” prizonierilor schimbați „sunt grav răniți”, „de gloanțe sau șrapnel”, dar suferă și „arsuri, fracturi”, au precizat serviciile de informații ucrainene.

Kyiv Independent scrie că cei 144 de prizonieri sunt 59 de luptători ai Gărzii Naționale, 43 de soldați din Batalionul Azov, 30 de membri ai Marinei ucrainene, 28 de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, 17 membri ai Gărzii de Stat de Frontieră, 9 membri ai Apărării Teritoriale și un ofițer al Poliției Naționale.

Liderul separatist prorus Denis Pușilin a confirmat schimbul, afirmând că 144 de „soldați ai Republicii Populare Donețk și ai Rusiei” s-au „întors acasă”.

Exit mobile version