Editia de Dimineata

Maia Morgenstern şi Florin Piersic, premiați pentru întraga carieră la Gala UNITER

Întreaga carieră a actorilor Maia Morgenstern şi Florin Piersic a fost premiată luni seara, în cadrul Galei Premiilor Uniter desfăşurată la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi prezentată de Ion Caramitru.

Premiile au fost înmânate de președintele Uniter, Ion Caramitru, care aflat pe scena Teatrului Naţional, la cea de-a 27 ediţie a Galei Premiilor Uniter a precizat faptul că „primul premiu pentru întreaga activitate a fost oferit unui <<actor înalt, care e tot timpul frumos, carismatic, are temperament, sensibilitate şi drag de oameni, care şi-a construit singur o carieră impresionantă în teatru, film şi televiziune – Florin Piersic>>”, potrivit Mediafax.

Pentru Florin Piersic, momentul înmânării premiului a fost unul cât se poate de emoționant. Actorul a rămas profund mișcat de primirea călduroasă a publicului prezent la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, care s-a ridicat în picoare la aparița sa.

”Nu-mi vine să cred că pe această scenă, unde am jucat de sute de ori, am debutat eu cu o singură replică, <<să facem grevă>>. Eu săream pe masă la repetiţii de zeci de ori iar la premieră mi-a spus cineva că în sală era Petru Groza. Am sărit pe masa aia, iar când am sărit s-a rupt masa. Iar mama m-a întrebat când am ajuns acasă dacă totdeauna s-a rupt masa, iar tata mi-a spus să mă fac doctor veterinar. Aşa am debutat eu”, a spus Piersic, potrivit Mediafax.

Și celebra actriță Maia Morgenstern a primit o distincție pentru întreaga sa carieră: ”În momentul în care am aflat că am primit premiul m-am întristat şi apoi am început să mă gândesc de ce m-am întristat, ce motiv am să mă întristez. E tristeţe sau moment de cumpănă, al evaluării, un moment în care pun în cumpănă ce a fost şi ce o să mai vină?”, a spus actriţa, care a rememorat primele sale cuvinte spuse pe o scenă la vârsta de 18 ani, acestea fiind ”Am uitat”, pentru că uitase replicile , potrivit Mediafax.
Gala Uniter a ajuns anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție prilej pentru care au mai fost acordate și alte premii pentru întreaga activitate pentru Cristian Pepino, scenografului Nina Brumuşilă şi Doinei Papp pentru critică şi istorie teatrală. De asemenea, premiul de excelenţă a revenit teatrului independent Unteatru.
Exit mobile version