Site icon Editia de Dimineata

Maia Sandu a promulgat legea care interzice folosirea simbolurilor agresiunii ruse asupra Ucrainei – literele „V”, „Z”, dar și panglica negru-oranj

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți că a promulgat legea care prevede interzicerea simbolurilor agresiunii ruse asupra Ucrainei – literele „V”, „Z”, dar și panglica negru-oranj, numită și panglica „Sfântului Gheorghe”, în Republica Moldova.

Șefa statului a anunțat că noile prevederi vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, anunță Ziarul de Gardă.

”Nu putem accepta simbolurile care înfățișează sau sprijină invazia rusă în Ucraina. Aceste simboluri astăzi nu sunte despre războiul de acum 77 de ani. Nu putem tolera acum aceste simboluri care sunt asociate cu uciderea oamenilor. nu putem admite mesaje care denaturează informațiile despre războiul din Ucraina. (…) Nimeni nu interzice nimănui să sărbătorească data de 9 mai”, a declarat președinta Sandu.

La 14 aprilie, Parlamentul a votat, în lectură finală, modificarea Codului Contravențional în acest sens.

Cetățenii care „glorifică” aceste simboluri riscă amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore.

Persoanele juridice și cu funcții publice riscă amenzi de la 9 000 până la 18 mii de lei.

Exit mobile version